Medicii și asistenții medicali de la Spitalul Clinic Bălți continuă să fie în linia întâi în luptă cu pandemia COVID-19.
Au muncit necontenit de la începutul pandemiei, având înțelegerea corectă a situației din țară, implicându-se necondiționat în combaterea și tratarea cazurilor de COVID-19.
Spitalul de la Bălți este cea mai mare instituție spitalicească din nordul țării, care a desfășurat cu prima ocazie paturi și secții pentru tratamentul bolnavilor de COVID-19. Aici muncesc peste 230 de medici și 600 asistenți medicali, în total activând 1.493 de cadre medicale în 2020. Mii de pacienți au fost tratați de COVID-19, revenind cu bucurie la cei dragi de acasă și altele mii au fost consultați și tratați de alte maladii. Anual, instituția medicală acordă servicii medicale spitalicești pentru 36.000 de pacienți, iar la nivelul serviciilor medicale de ambulator se înregistrează peste 500 000 de solicitări.
Chiar dacă tendința de scădere a numărului de cazuri în ultima perioadă este una îmbucurătoare, cadrele medicale de la Spitalul Clinic Bălți îndeamnă populația să fie vigilentă în continuare, să respecte măsurile de protecție și să se vaccineze împotriva COVID-19 cât de curând posibil.