Cu ocazia Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului care se va sărbători în câteva zile, au fost preconizate un șir de activităţi pentru personalul medical al IMSP Spitalul Clinic Municipal Bălți. Astfel, administrația instituției condusă de directorul Serghei ROTARI și Comitetul Sindical în frunte cu doamna Aliona Calistru au organizat în data de 14 iunie 2018 o adevărată sărbătoare pentru “îngerii în halate albe”.

Eveniment  a început cu evoluția Cvartetului de coarde Vivotrings. Splendidele domnișoare au reușit  să creeze  o atmosferă caldă și plină de armonie. Artiştii au interpretat creațiile muzicale clasice, cunoscute şi apreciate pe plan mondial.

La inaugurarea evenimentului au participat Șeful Serviciului Sănătate al Primăriei mun. Bălți, Feodora Rodiucova, Vicedirectorul Anatolie Gherghiligiu, Președintele Comitetului Sindical, Aliona Calistru și Președintele Consiliului mun. Bălți al Federației Sindicale “Sănătatea”, Stella Gorea. Fiecare din cei prezenți au avut de spus câte un cuvânt cald și o urare de bine personalului medical.

Șeful Serviciului Sănătate al Primăriei mun. Bălți, Feodora Rodiucova a specificat că “Ziua lucrătorului medical și a farmacistului este o sărbătoare specială ce are conotație de a recunoaște rolul vital al lucrătorului medical. Voi, cei care formați o comunitate medicală națională, aveți la rândul vostru o sarcină extrem de importantă – de a îndreptăți așteptările societății de la sistemul de sănătate în întregime și de la fiecare act medical în particular. La mulți ani și realizări fructuoase în viitor!!!”

La rândul său, Vicedirectorul Anatolie Gherghiligiu, a felicitat întregul personal medical al IMSP Spitalul Clinic Municipal Bălți pentru devotament, dragoste și profesionalism. Hippocrate spunea că „Sănătatea este o comoară pe care puțini știu să o prețuiască, deși aproape toți se nasc cu ea”. Rolul medicului în societate este vital, cu atât mai mult că sănătatea populației este o prioritate. Dumneavoastră sunteți cei care aduceți o rază de soare în viața pacientului. Dumneavoastră aduceți speranță spre un viitor frumos și luminat. Și anume, dumneavoastră sunteți îngerii care dau o mână de ajutor în clipele grele.Vă mulţumesc pentru că vă dedicaţi viaţa exercitării celei mai nobile profesii, orientându-vă de obligaţia supremă fixată în jurământul lui Hippocrate. Îmi exprim respectul şi recunoştinţa pentru toţi lucrătorii medicali din instituție și Vă doresc să fiţi mereu energici, răbdători și echilibrați, doar în așa mod toate greutățile vor fi învinse cu ușurință” a conchis Anatolie Gherghiligiu.

Cu un mesaj de felicitare a venit și Președintele Comitetului Sindical, Aliona Calistru: “Am deosebită onoare de a adresa personalului medical din instituție, sincere urări de bine, sănătate, fericire și cât mai multe realizări frumoase. Toți împreună facem o echipă. Profesia și meseria noastră presupune niște calități omenești mai alese, precum: compasiune, devotament, onestitate, respect pentru viața umană. Cu prilejul acestei frumoase sărbători, Vă doresc să obțineți în viitor multe succese deosebite, să aveți multă forță pentru a răspunde la orice provocare cu promptitudine și maximă eficiență, noi realizări în activitatea profesională și personală. Renumitul chirurg rus, Pirogov Nikolay spunea: “A fi fericit dăruind fericire altuia, aceasta este fericirea cu adevărată a unui om care își dedică viața Medicinei”.

“Stimați colegi! Suntem cei care, în virtutea nobilei misiuni pe care ne-am ales-o și căreia ne consacrăm, putem face lucruri bune și frumoase pentru un om, o familie, în final, pentru întreaga societate. Cu ocazia sărbătorii profesionale aduc sincere felicitări și urări de bine tuturor lucrătorilor medicali. Fie ca perseverența, optimismul, profesionalismul să Vă ajute să țineți piept provocărilor pe care le întâlniți, iar vocația, compasiunea, bunăvoința și speranța să Vă călăuzească mereu, ajutându-vă să depășiți orice obstacol. Vă doresc multă sănătate, prosperitate, bunăstare și realizări frumoase. Să aveți parte de un mediu de activitate și de trai decent, clipe de bunăstare și satisfacție prilejuite de rezultatele obținute și de recunoștința pacienților care au beneficiat de ajutorul Dumneavostră” a conchis, Președintele Consiliului mun. Bălți al Federației Sindicale “Sănătatea”, Stella Gorea.

Solemnitatea a continuat cu mult așteptatul moment, cei mai buni din personalul medical superior, personalul medical inferior și personalul medical auxiliar au fost premiați pentru activitate și rezultate excelente cu diplome de merit și flori.

Atât medicii cât și asistentele medicale prezente la eveniment, au rămas extrem de impresionate de sărbătoarea creată pentru ei. Aceștea aduc mulțumiri administrației și le doresc cât mai multă sănătate și mult succes.

Este de menționat că, Ziua lucrătorului medical și a farmacistului este marcată în Republica Moldova, în a treia duminică a lunii iunie. Sărbătoarea a fost instituită prin decret prezidențial în anul 1994 cu scopul de a aduce un omagiu reprezentanților comunității medicale din Republică și de a onora progresele din domeniu.