Urări de bine, sănătate, prosperitate și multe mulțumiri au răsunat în după – amiaza zilei de 15 iunie la Palatul Municipal de Cultură din Bălți. Aici s-au adunat lucrători medicali atât din cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal Bălți, cât și din alte centre de sănătate, participând la un deosebit concert, dedicat Zilei Profesionale a Medicului și Farmacistului.

Cu un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Profesionale a Medicului și Farmacistului a venit primarul mun. Bălți, Nicolai Grigorișin, care a menționat că “Sărbătoarea dată este o bună ocazie de a aduce calde mulțumiri pentru devotamentul de care dați dovadă în munca de fiecare zi, pentru zâmbetele și speranțele dăruite, pentru profesionalism și dedicație. Precum știm, cei 1700 de angajați ai IMSP Spitalul Clinic Municipal Bălți acordă asistenţă  medicală  locuitorilor orașului, cât și întregii regiunii de Nord a Republicii. Cele mai grele cazuri sunt tratate la noi în spital și cu ajutorul medicilor noștri. Un lucru ne dezamăgește, tariful pentru fiecare caz tratat este cu mult mai mic în comparație cu instituțiile medicale republicane din țară. La moment, aceasta este problema numărul unu, pe care trebuie să o rezolvăm împreună. Cu credință și încredere vom învinge orice.Vă adresez sincere felicitări, dorindu-vă sănătate, activitate fructuoasă, realizări profesionale, motivații pentru performanță și perfecționare continuă”, a conchis Nicolai Grigorișin.

“Vă exprim sincere mulțumiri pentru profesionalismul de care dați mereu dovadă, modul dedicat în care vă implicați în tratarea maladiilor, alinarea suferințelor pacienților și contribuția persistentă în dezvoltarea sistemului sănătății din țară. Fără îndoială, meritați cea mai mare prețuire pentru dedicația cu care luptați pentru sănătatea oamenilor. Vă doresc să aveți parte de bucurii, recunoștința pacienților, liniștea sufletească și realizări frumoase în activitate”, a declarat Președintele Federației Sindicale “Sănătatea” din Moldova, Aurel Popovici.

Președintele Consiliului mun. Bălți al Federației Sindicale “Sănătatea”, Stella Gorea și Șeful Serviciului Sănătate al Primăriei mun. Bălți, Feodora Rodiucova, au felicitat urmașii lui Hippocrate și le-au urat din tot sufletul sănătate, prosperitate și succese frumoase în nobila activitate.

Pavel Parfeni și Zinaida Julea au fost surprizele serii. Aceștea au reușit să ridice sala în picioare și să-i facă pe lucrătorii medicali să cânte și să danseze.

Pe tot parcursul evenimentului, o atmosferă frumoasă de sărbătoare a fost creată de către ansamblurile: “Prima – dance”, “Grația”, “Trio Nobil – Band”, “Maximum”, “Galaxy – dance”, duetul Ian și Serghei Mihailevschi, Mădălina Gaivas și membrii Studioului artistic “Vivat”. Artiștii au mulțumit cu respect și gratitudine lucrătorilor medicali pentru munca întru beneficiul oamenilor cu urări de bine, sănătate, realizări înălțătoare și performanțe profesionale. În final, aceștea le-au urat mulți ani fericiți – în armonie și tandrețe ca valsul tinereții.

O poezie cât o mie de cuvinte spuse toate la un loc. Aceste versuri au răsunat în semn de mulțumire și închinăciune, pentru cei care stau la straja sănătății noastre. La mulți ani stimați lucrători medicali!!!!

Știam că cerul poate fi senin,
Știam că-n lume sunt atâtea flori,
Știam că-s multe, multe-a lor culori,
Știam, dar nu văzusem niciodată
Nici ceru-albastru, nici înnourat,
Nici florile cu gingașe culori,
Nici nesfârșite șiruri de cocori.

Doctore, eu văd, îți mulțumesc,
Doctore, aud, îți mulțumesc,
Doctore, pășesc, îți mulțumesc,
Doctore, eu cânt, îți mulțumesc,
Doctore, eu dansez, îți mulțumesc,
Cerul văd albastru și senin,
Păsări văd când pleacă și când vin,
Florile le văd cu-a lor culori,
Doctore, eu văd ai zilei zori.

Pentru sănătatea mea,
Cu recunoștință îți mulțumesc
Și multe flori azi îți dăruiesc!