Pe parcursul zilei de azi, 14.12.2022, au continuat livrările echipamentului în Centrul Perinatal, în cadrul IMSP Spitalul Clinic Bălți, donat de către Fondul ONU pentru Populație (UNFPA).

Adițional, a fost adus echipament pentru resuscitarea nou – născutului, în săli de operație, săli de naștere, incubatoare pentru nou – născuți, paturi în terapia intensivă și mobilier medical.

În cadrul acestui proiect, au fost dotate complet 3 săli de operație din cadrul maternității, sălile de naștere, de terapie intensivă și a nou – născutului.

Echiparea a fost făcută în urma unei evaluări, realizată în luna aprilie a anului curent. Livrările echipamentului au fost făcute pe parcursului lunii septembrie – decembrie 2022, iar valoarea acestora  ajunge la 520 de mii de dolari.

Fortificarea capacității Centrului Perinatal are loc în contextul fluxului mare de refugiați din Ucraina, printre care se numără un număr mare de femei, care necesită asistență obstetrică și ginecologică.

Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) oferă suport maternităților din Republica Moldova, pentru a le crește capacitatea de a oferi asistență necesară și în timp util, de calitate, atât femeilor refugiate, cât și celor din Republica Moldova.

Administrația IMSP Spitalul Clinic Bălți, în numele domnului director Gheorghe BRÎNZA, aduce sincere mulțumiri echipei UNFPA Moldova și donatorilor, care au contribuit la dotarea Centrului Perinatal și crearea condițiilor europene în contextul acordării asistenței medicale perinatale, obstetrical – ginecologice, a pacientelor din mun. Bălți, din cele 11 raioane de Nord ale Țării și a refugiatelor din Ucraina.

Vă suntem profund recunoscători pentru acțiunile de susținere, care vor contribui semnificativ la dezvoltarea prosperă a IMSP Spitalul Clinic Bălți și calitatea serviciilor prestate.