Discuții informative și constructive, experiențe împărtășite, situații – problemă, sarcini de lucru, atmosferă colegială, aplauze și zâmbete au răsunat azi, 17.12.2022, în IMSP Spitalul Clinic Bălți, în cadrul unui atelier de lucru, organizat în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Asociația de Nursering din Republica Moldova și a reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății.
            La eveniment au participat dna Maria MUNTEAN și dna Ludmila POSTICĂ, asistenți universitari, Catedra de Medicină de Familie, USMF ,,N. Testemițeanu”, dna Olga GUTIUM, co – fondatoarea ONG-lui ,,Mămica Alăptează”, consultant în alăptare, dna Ludmila CARACALICEVA, consultant în alăptare la ONG-ul ,,Mămica Alăptează”, Daniela Madan, consultant în nutriție OMS și asistentele medicale din Secția Nou – Născuți, moașele din Secția Obstetrică, alături de alți cîțiva angajați medicali din instituție.
             Tematica atelierului de azi a vizat mai multe direcții de discuție, și anume:
 Fiziologia lactației și beneficiile alăptării;
 Avantajele alăptării pentru nou-născut și mamă;
 Semnele atașării corecte la sân;
 Particularitățile ajutorului cu atașarea copilului;
 Momente cheie în poziționarea copilului la sân;
 Depășirea dificultăților în alăptare;
 Abces, motive și algoritmul de ajutor;
 Mastita și algoritmul de ajutor;
 Cauzele lactostazei și algoritmul de ajutor;
 Angorjarea sânilor. Cauzele apariției și algoritmul de ajutor;
 Ascultarea și primirea informației.
 Alte subiecte importante la această temă.
               Administrația IMSP Spitalul Clinic Bălți își exprimă înalta recunoștința față de echipa de lucru de lucru pentru munca depusă, pentru organizarea unei instruiri la cel mai înalt nivel, oferind un suport informațional complex, asigurând astfel un schimb de experiență unic. Contăm pe o colaborare frumoasă în viitor, în vederea fortificării cunoștințelor necesare, asigurând servicii de calitate medicale în cadrul secțiilor de lucru.