Astăzi, o echipă formată din 2 medici și 2 asistenți medicali din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Sănătății al României au ajuns la IMSP Spitalul Clinic Bălț, pentru a susține medicii din prima linie în lupta cu COVID-19.

Oaspeții au rămas impresionați de instituția medicală și au menționat că, „Spitalul este impresionat, nici cele din București nu sunt atât de mari ca acesta, recunosc”.

Monica Sandu este medic de terapie intensivă și terapia durerii. Este una din cei 17 specialiști români care au oferit sprijin colegilor din Italia în timpul pandemiei. Acum, Monica a venit în Republica Moldova pentru a împărtăși experiența.

Acum câteva zile m-am întors din Italia, unde am lucrat, la fel, într-o misiune de voluntariat. Am considerat că ar fi util să împărtășesc din ceea ce am învățat. Mai mult, este vorba despre Republica Moldova care pentru noi este ca familia noastră. Mâine ne vom întâlni cu colegii de la Spitalul din Bălți și vom discuta despre nevoile lor și vom vedea cu ce îi putem ajuta noi”.

Administrația IMSP Spitalul Clinic Bălți, în numele domnului director Serghei ROTARI aduce sincere mulțumiri pentru solidaritate și mobilizare. Gestul  făcut de poporul român este unul apreciabil şi de o valoare înaltă. Această activitate vine pentru a întări sistemul de sănătate. Doar împreună, putem salva omenirea.