Astăzi se împlinesc 170 de ani de la nașterea marelui geniu al literaturii române Mihai Eminescu. Cu această ocazie, directorul IMSP Spitalul Clinic Bălți, Serghei ROTARI, împreună cu doamna Aliona CALISTRU, Președintele comitetului sindical al unității, alături de mai mulți cetățeni din municipiul Bălți au mers la bustul poetului la Aleea Clasicilor Culturii Naționale din centrul orașului, pentru a depune flori și a-i elogia opera.

Directorul IMSP Spitalul Clinic Bălți, Serghei ROTARI, a menționat că “Eminescu a fost o personalitate copleșitoare, care i-a impresionat pe contemporani prin inteligență, memorie, curiozitate intelectuală, cultura de nivel european, bogăția și farmecul limbajului. Din acest motiv putem spune că fără Eminescu am fi mai altfel și mai săraci”.

Mihai Eminescu a fost un poet, prozator și jurnalist român, socotit de cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

S-a născut la 15 ianuarie 1850, la Botoşani, fiind al şaptelea din cei 11 copii ai căminarului Gheorge Eminovici, provenit dintr-o familie de ţărani români din nordul Moldovei şi al Ralucăi Eminovici, născută Juraşcu, fiică de stolnic din Joldeşti.

Este de menționat că, evenimentul s-a desfăşurat în contextul aniversării a 170 ani de la naşterea „creatorului de opere ce străbate timpul”, zi în care în Republica Moldova este marcată Ziua Naţională a Culturii.