În data de 30 octombrie, curent, Departamentul Pediatrie din cadrul IMSP Spitalul Clinic Bălți a fost vizitat de către un grup de experți din Elveția. Scopul vizitei a fost evaluarea atât a lucrărilor de reparație, cât și a echipamentului primit în cadrul proiectului REPEMOL.

Proiectul „Regionalizarea Serviciilor Pediatrice de Urgenţă şi Terapie Intensivă din Republica Moldova” (REPEMOL) a fost inițiat cu scopul de a creşte şansele de supravieţuire a copiilor care au nevoie de servicii medicale de urgenţă şi de a reduce rata deceselor care pot fi prevenite.

În cadrul proiectului a fost  deschisă secția UPU copii. Totodată, secția a fost dotată cu echipament medical modern.Toți colaboratorii au fost instruiți în baza unei curricule moderne. La fel, datorită proiectului dispunem de un centru de training, amenajat cu mobilier, manechine pentru simularea situațiilor de urgență.

Menționăm că, REPEMOL a contribuit semnificativ la îmbunătățirea indicatorilor în domeniul sănătății copilului, deoarece în cadrul acestuia au fost gândite mecanismele și instrumentele de management al calității serviciilor medicale acordate copiilor, ceea ce este extrem de important pentru evaluarea muncii prestate.

Administrația IMSP Spitalul Clinic Bălți, în frunte cu domnul director Serghei ROTARI, aduce sincere mulțumiri  echipei proiectului „Regionalizarea Serviciilor Pediatrice de Urgenţă şi Terapie Intensivă din Republica Moldova” (REPEMOL), pentru contribuția considerabilă la îmbunătățirea calității acordării serviciilor medicale de urgență a spitalelor din ţară, punând suflet în tot ceea ce fac.