Ziua Internaţională a Copilului este sărbătorită în Republica Moldova în data de 1 iunie. În această  zi toţi copiii trebuie să se simtă bine, să primească cadouri, să se distreze împreună.

Administrația IMSP SCM Bălți, în frunte cu directorul Serghei Rotari, vine cu un mesaj de felicitare pentru toți copilașii și le dorește gânduri bune, sănătate, o copilărie frumoasă, alături de părinți și prieteni, fiindcă această perioadă a vieții e o lume aparte, plină de lumină și armonie.

În această zi, fiecare dintre noi îşi aminteşte de momentele frumoase pe care le-a avut, întorcându-se cu gândul în trecut sau retrăind-o prin ochii oricărui copil. Astăzi este un bun prilej pentru a uita de toate grijile, de a ne aminti de „cea mai frumoasă perioadă a vieții – copilăria”.

Amintim că, Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”.

În anul 1954 Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua copilului” (engleză Universal Children’s Day).