Ziua Internațională a Copiilor a fost sărbătorită timp de 2 zile în incinta Departamentului Pediatrie a IMSP SCM Bălți. Aici, mai mulți voluntari au desfășurat manifestații dedicate copiilor pentru a readuce zâmbetul pe buzele lor și pentru a ridica buna dispoziție.

Astfel, în data de 31 mai, în ospeție la micii pacienți au venit studenții anului 2, Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Arte a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Aceștea au prezentat copiilor: teatrul de umbre (povestea Făt – frumos din lacrimă), teatrul de masă, teatrul pe pegete și diferite jocuri.

Potrivit Angelei Bejan, lector universitar, scopul studenților de a veni la copilașii internați în spital a fost de ai înveseli și de a le face ziua mai frumoasă. Este pentru prima dată când când aceștea vin aici, fiindcă a încuraja copii este un lucru binevenit pentru viitorii pedagogi.

Distracție și multe zâmbete au fost și pe data de 1 iunie. De această dată, sărbătoarea minunată s-a desfășurat grație voluntarilor de la Asociaţia Obştească Internaţională de Binefacere „Timpul Speranţei” din Bălți. Tinerii s-au deghizat în clovni și au împărțit buna dispoziție, baloane și dulciuri copiilor.

Karina Mardumjan, Președinte Asociației, a precizat că această acțiune de caritate este organizată anual de către „Timpul Speranţei”  pentru a distra puțin copiii și pentru ai face să uite măcar pe câteva ore că sunt internați în spital. Voluntarii au pregătit pentru cei mici: jocuri distractive și victorine. La final, fiecare copil a primit câte un balon și biscuiți.

Totodată, cei care nu au putut fi prezenți la eveniment au fost și ei felicitați felicitați. La moment în cadrul Departamentului Pediatrie sunt internați aproximativ 90 de copii.