Şi în raioanele Republicii Moldova se fac pregătiri pentru accelerarea campaniei de imunizare a populaţiei. În municipiul Bălţi va fi creat un Centru unic de vaccinare în cadrul Spitalului Clinic la care au acces toţi cetăţenii din zona de nord a Republicii Moldova.

Centrul unic de vaccinare din Bălţi îşi va începe activitatea cât de curând şi acolo se vor putea imuniza zilnic peste 500 de oameni. Înregistrarea se va face în registrul electronic, iar listele vor fi online.

ALEXANDRU PAVLIC, şef Serviciu Monitorizare: „Pacientul intră, îl întâmpină operatorii de la înregistrare unde el se prezintă cu buletinul de identitate. Se înregistreayă primeşte acordul şi trece în biroul medicului consultant”.

Înainte de administrarea vaccinului, se va face un control medical de rutină.

ALEXANDRU PAVLIC, şef Serviciu Monitorizare: „Aici este monitorizat şi evaluat de medic timp de 15 până la 30 de minute. Dacă o să fie prea mulţi pacienţi ei iesă spre ieşire şi acolo avem hol întreg unde pot să se odihnească. Nimeni din foştii colaboratori care s-au vaccinat nu au necesitat consultaţie ulterioară. La revaccinare cu atât mai mult”.

ALA CONDREA, vicedirector medical Spitalul Clinic Bălţi: „Din 1450 de angajaţaţi noi nu avem nici un pacient, nici un carul medical infectat cu COVID. Eu cred că este un indice foarte motivant pentru ca oamenii să înţeleagă. Nu contează de unde sunteţi şi ce statut aveţi asigurat, neasigurat, adresaţi-vă oameni buni ca să fiţi protejaţi”.

Cetăţenii se vor putea înregistra de mâine pe platforma de programare.

DENIS CERNELEA, secretar de stat Ministerul Sănătăţii: „Începând cu mâine va fi permis programarea per ore, inclusiv în cazul când fluxul de dorit mai mare este altă platformă pentru rândurile de aşteptare. Astfel considerăm că numărul doritorilor se va mări cu mai mult”.

În municipiul Bălţi funcţionează şase puncte de vaccinare împotriva COVID-19.

Sursa – TVRMoldova.md