În data de 19 februarie, curent, angajații Inspectoratului de Poliție Bălți au desfășurat în cadrul IMSP Spitalul Clinic Bălți acțiuni de informare și prevenire a infracțiunilor de țin de furturile de resurse materiale din conturile bancare.

Poliția ne îndeamnă să ținem cont de următoarele sfaturi:

  • În cazul în care cineva a accesat contul dumneavoastră online, contul bancar sau a obţinut date despre cardul de credit, sunaţi de îndată instituţia financiară astfel încât contul să fie închis cât mai curând posibil, în acest fel să fie evitată extragerea mijloacelor bănești.
  • Dacă ați fost contactat de persoane străine și se prezintă ca fiind angajați ai băncii, nu aveți încredere, mai întâi verificați informația.
  • Dacă doriți de a vinde careva bunuri prin intermediul rețelelor de socializare nu acceptați să fie efectuate tranzacțiile prin intermediul cardului bancar.

Fiți VIGILENȚI atunci când presupusul reprezentant al securității sau al oricărei bănci vă solicită să-i furnizați date confidențiale sau secrete, cum ar fi parola unică expediată prin SMS la numărul dvs. de telefon mobil, codul de securitate (CVV, CVC), data expirării cardului.

DACĂ SUSPECTAȚI O FRAUDĂ

APELAȚI 112!!!