În urma creșterii numărului accidentelor rutiere din ultima perioadă, INP a lansat o campanie de sensibilizare a cetățenilor și în special a conducătorilor auto de a fi mai precauți, conștienți și responsabili, atât față de propria viață, cât și a altor  participanți la traficul rutier.

Prin această acțiune, șoferii sunt îndemnați să nu consume alcool la volan.

Spitalul Clinic Bălți se alătură campaniei lansate de INP și declară că susține campania „Stop alcool la volan”. Astfel, împreună vom crește siguranța în stradă și trafic.

Poliția Națională a lansat linia telefonică (067 112 902), la acest număr de telefon cetățenii pot sesiza persoanele care intenționează sau au urcat la volan după ce au consumat alcool.

Este de menționat că, în acest an, polițiștii de patrulare au depistat 3 751 de șoferi care conduceau în stare de ebrietate. Iresponsabilitatea, indiferența și ignorarea legii de către cei care pun cetățenii în pericol a făcut ca pe traseele din țară să-și piardă viața 30 de persoane, iar 134 au rămas cu sechele pe viață, în cele 117 accidente comise de șoferi băuți.