Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a lansat  concursul pentru Gala Premiilor în Sănătate 2019. Astfel, în perioada 01-25 martie 2019, sunt așteptate dosarele de nominalizare pentru „Gala Premiilor în Sănătate 2019, ediția a VI-a, care se desfășoară sub genericul Zilei Mondiale a Sănătății „Acoperirea universală cu servicii medicale – pentru fiecare și oriunde”.

Scopul evenimentului este de a identifica, premia și promova performanțe și modele de bună practică din domeniul sănătății din Republica Moldova, iar obiectivul de bază este de a cultiva și de a menține prestigiul sistemului de sănătate și de a promova sănătatea ca valoare principală a societății.

Nominalizările vor fi efectuate la unul din următoarele 12 secțiuni de concurs:
1. Cea mai bună echipă a medicului de familie
2. Cea mai bună echipă de asistenți medicali
3. Cea mai bună echipă de urgență
4. Cea mai bună echipă/secție spitalicească
5. Cea mai bună echipă în promovarea sistemului AOAM
6. Cea mai reușită activitate în domeniul sănătății publice
7. Cel mai performant management al instituției medicale
8.Pentru performanță și inovații în medicină
9. Pentru performanță în activitatea didactică
10. Cel mai activ ONG în domeniul sănătății
11. Cel mai bun Jurnalist în sănătate
12. Pentru întreaga carieră medicală

Nominalizările pentru secțiunea a 12-a, vor fi făcute de către membrii juriului. Succesele și performanțele persoanelor/instituțiilor/echipelor nominalizate se vor referi la perioada martie 2018-martie 2019.

Toate detaliile privind participarea în cadrul concursului sunt prezentate în Regulamentul concursului, atașat la comunicat și care este publicat pe site-ul Ministerului.

Menționăm că, Gala Premiilor în Sănătate 2019 este organizată prin parteneriat între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Biroul Organizației Mondiale a Sănătății din Republica Moldova, Compania Națională de Asigurări în Medicină și Centrul pentru Informare și Comunicare în sănătate.