Cu referire la apariția pe site-ul Revizia.md

a unui material defăimător, scris la comandă,

cu titlul “Lenjerie murdară de 6 milioane de lei la Spitalul Clinic Bălți

 

Administrația IMSP Spitalul Clinic Bălți, aduce la cunoștința DVS că, agentul economic SRL ,,DREAMGREEN”, a fost declarat cîștigător a Licitației publice (procedura de achiziții publice nr. 21019877) din 17.03.2020, privind achiziționarea serviciilor de spălătorie și închiriere a lenjeriei, în acest sens, fiind semnat contractul nr. 191 din 01.04.2020.

E de menționat faptul, că participantul la procedura de achizitie publică nr. 21019877 din 17.03.2020, SRL ,,DREAMGREEN” a demonstrat eligibilitatea sa față de această procedură de achiziție, prin depunerea spectrului necesar de acte, solicitate in Documentația standard, aprobată pentru această licitație, și care atestă faptul că acest ofertant respectă standarde de asigurare a calităţii serviciilor ce urmează a fi achizitionate.

Astfel, pe perioada executării contractului nr. 191 din 01.04.2020 privind achiziționarea serviciilor de spălătorie și închiriere a lenjeriei, prestatorul de servicii îndeplinește condiții necesare de ridicare a inventarului moale murdar si de predare a celui curat (de 3 ori pe săptămână, în zilele de luni, miercuri și vineri), asigură prelucrarea acestuia prin etuvă cu aburi şi etuvă cu dezinfectare termică, precum și alte acțiuni, la necesitate.

La același subiect, Vă înformăm că, saltelele murdare sunt, de asemenea, preluate de către prestatorul de servicii pentru a fi supuse procedurii de spălare, dezinfectare și uscare. Saltelele vechi și cele care nu corespund standartelor sunt înlocuite cu altele noi în limita posibilității financiare ale instituției.

Îndemnăm cetățenii și locuitorii mun. Bălți să se informeze doar din surse sigure și veridice.

Administrația IMSP Spitalul Clinic Bălți, vine cu rugămintea către Președintele Țării, doamna Maia SANDU, de a adopta într-un timp cât mai restrâns Legea privind informațiile false, doar astfel, cei care scriu materiale defăimătoare vor fi trași la răspundere.

Suntem ferm convinși că, articolele scrise la comandă și apărute pe diferse site-uri de socializare, au drept scop, discreditarea, defăimarea și aducerea unui prejudiciu dezastruos imaginii instituției noastre.

Sursele mass-media din țară sunt invitate la IMSP Spitalul din Bălți pentru a analiza la fața locului chestiunea abordată.