Donație importantă pentru Spitalul Clinic Bălți. Deputații, Boris Marcoci și Liliana Grosu au transmis instituției medicale 30 de mii de măști de protecție, în contextul pandemiei de COVID-19. Gestul caritabil a fost posibil grație organizaţiei neguvernamentale „Centrul de Dezvoltare Comunitară în Mediul Rural”.

„Astăzi, am venit la dumneavoastră cu un cadou frumos, pe care sper să-l primiți. În aceste cutii avem 30 de mii de măști, care sunt donate de o organizație non-guvernamentală, prin Partidul Acțiune și Solidaritate , a declarat Boris Marcoci, deputat PAS.

„Noi vrem să sprijinim instituțiile medicale, astfel ca munca dumneavoastră să fie sigură și să aveți posibilitatea, să oferiți servicii oamenilor, care au nevoie de ele. Noi întotdeauna am încercat să sprijinim medicii și vom continua asta. Sperăm mult ca această donație o să vă fie utilă în acestă perioadă complicată”, a spus Liliana Grosu, deputata PAS.

Reprezentanții conducerii Spitalului Clinic din Bălți au apreciat gestul aleșilor poporului. Medicii au declarat că ajutorul dat este necesar instituției medicale.

„Suportul pe care ni l-au oferit, astăzi, oamenii, care ne sunt alături este foarte necesar, este strictul necesar, atât pentru protejarea angajaților dar și pentru pacienți. Numărul dat de măști, pe care le-am primit sunt echipamente care se cheltuie zi de zi, care necesită să fie schimbate în dependență de gradul de protecție, la un anumit interval de timp. Ele multe nu sunt niciodată”,  a adăugat Ala Condrea, vicedirector Spitalul Clinic Bălţi.

„Noi am primit pacienți din toate 12 raioane din nordul țării și e clar că orice donație făcută valorează mult pentru noi. Este ca un cadou pentru noi pentru că nici până la ziau de astăzi n-am fost finanțați pe cazurile acute pe care le-am făcut supraplan. Aceste 30 de mii de măști sunt binevenite și vor fi un suport pentru tot colectivul”,  a conchis Serghei Rotari, director Spitalul Clinic Bălţi.

La centrul COVID din Bălți sunt tratați 160 de pacienți, din care 15 persoane sunt internate în stare gravă în secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).