Cu referire la apariția în mediul on-line a unui material defăimător, scris la comandă, de către Asociația Obștească Lex XXI, și preluate de mai multe site-uri media, referitor la ”Gândaci și lipsă de igienă: Cum arată secția pentru copii a spitalului Bălți”, administrația IMSP Spitalul Clinic Bălți vine cu următoarele precizări:
Aducem la cunoștința DVS că, pozele nu sunt efectuate în cadrul Departamentului de Pediatrie. Pentru a face lumină în această situația, au fost invitați reprezentanții mass-media din teritoriu pentru a se documenta la fața locului.
Astfel, reprezentanții mass-media au avut posibilitatea să vadă în realitate cum arată saloanele, blocurile sanitare și secțiile din cadrul Departamentului de Pediatrie.
Mai mult decât atât, aceștea au vorbit și cu mamele ce sunt la tratament cu picii lor. Toți au salutat și au apreciat munca, devotamentul lucrătorilor medicali.
Totodată, Vă informăm că unele poze sunt efectuate în fosta secție de Urologie, amplasată la et 1 din Blocul Central, care din anul 2016 nu mai este funcțională.
Credem că Asociația Obștească Lex XXI, urmărește anumite interese și scopuri ascunse sau financiare, anume din acest motiv a publicat materialul defăimător și a dus în eroare o țară întreagă.