Astăzi, 2 martie, la IMSP Spitalul Clinic Bălți a fost dat startul vaccinării anti-Covid -19. La această primă etapă este efectuată imunizarea cadrelor medicale din secțiile de terapie intensivă, precum și a personalului din cadrul secțiilor spitalicești cu profil COVID-19.

Este de menționat că, în cadrul instituției medicale au fost create 4 puncte de vaccinare, pentru a reduce la minim contactul persoanelor și a limita transmiterea infecției. Cadrele medicale vor fi imunizate conform unui grafic stabilit din timp pentru fiecare punct.

SERGHEI PCELA, șeful secției Anestezie și Terapie Intensivă, este primul colaborator medical din cadrul IMSP Spitalul Clinic Bălți, care a fost imunizat. Dumnealui a menționat că, “Am așteptat mult acest vaccint, deoarece el este salvarea noastră. Vaccinul ne va ajuta cât mai puţini pacienţi să avem. Îndemn ca toți oamenii să se vaccineze și să nu le fie frică. Nu importă producătorul, importă imunizarea”.

Angajaţii din sistemul medical sunt convinşi că doar vaccinarea poate opri pandemia.

„Sunt foarte bucuroasă că am ajuns la ziua aceasta şi am primit această vaccină. Activând în secţia de terapie intensivă  şi pe mine personal am suportat această boală este într-adevăr foarte straşnic. De aceea îndemn toată lumea la vaccinare”, a spus SEVERIN ALINA, asistent medical superior Terapie Intensivă.

Personalul medical implicat în vaccinare a fost instruit pentru a dirijeaza și monitoriza procesul de vaccinare.