O pictură murală, ce reprezintă câţiva doctori îmbrăcaţi în costume de protecţie anti COVID, va fi realizată în pridvorul unei biserici din Bălţi. Ideea unei enoriaşe, care este şi pictoriţă, a fost acceptată de parohul bisericii, care a binecuvântat începerea lucrărilor.

Aceasta este schiţa picturii murale care va prinde, în curând, contur în pridvorul bisericii Sf. Mare Mucenic Panteleimon. Iniţial, Mariana Bondarciuc se gândea ca pictura să reprezine un singur doctor echipat în costumul de protecţie anticovid. Ulterior, văzând amploarea pandemiei, a decis că lucrarea va reprezenta o echipă întreagă de medici care se sacrifică pentru salvarea altor vieţi.

MARIANA BONDARCIUC, pictoriţă: “Aceasta echipa de eroi care ne salveaza vietile. Unii nu mai sunt printre noi. Ne ajuta in viata de toate zilele”.

Pictura a fost întitulată sugestiv: Mulţumim eroilor, în semn de recunoştinţă pentru efortul depus de medici şi asistenţi.

MARIANA BONDARCIUC, pictoriţă: “Am pus inscriptia un pic mai jos pentru ca venim să citim si deodata ne inchinam si multumim”.

ANATOLIE SPĂTARU, parohul bisericii Sf. Panteleimon, Bălţi: “Chipul medicului va fi nu doar un act artistic, ci o marturisire a celor intamplate in sec 21, despre solidaritate si implicare: medic, voluntar, preot, sofer etc”.

De la începutul pandemiei, în Republica Moldova peste 30 de lucrători medicali au murit din cauza complicaţiilor provocate de coronavirus.

Sursa text: http://tvrmoldova.md/