Astăzi sărbătorim Independența Republicii Moldova. Prin această frumoasă sărbătoare marcăm unitatea națională, esența moștenirii tradițiilor, obiceiurilor și valorilor neamului nostru lăsate de strămoși. Este important, să ne mândrim cu Țara Noastră, să ne păstrăm identitatea națională și să o transmitem din generație în generație.

Ziua Independenței este sărbătoarea națională a Republicii Moldova, prin care se marchează adoptarea Declarației de Independență la 27 august 1991. În urma declarării independenței,  Republica Moldova a devenit un stat suveran şi independent. Proclamarea independenţei Republicii Moldova în 1991 a constituit urmarea unui proces complex. În iunie 1988, la Chişinău s-a reunit un grup de intelectuali moldoveni care a pus bazele unui grup de iniţiativă pentru susţinerea democratizării.

În 27 august 1991 s-a organizat Marea Adunare Naţională, care a impus Parlamentului votarea nominală a Declaraţiei de Independenţă. Ziua de 27 august a fost aleasă şi pentru a coincide cu 27 august 1989, atunci cînd a avut loc Prima Mare Adunare Naţională care a lansat dezideratul suveranității și independenței.

Ţara mea de glorie, Moldova, pamînt divin, Dumnezeesc
Îţi voi cînta cu cinste slova, şi-ţi promit să te iubesc
Cum te-a iubit Ştefan cel Mare, Domnul nostru Sfînt…
Te voi iubi, Moldova mea, divin si Dumnezeesc pamînt.

Cu prilejul acestei sărbătorii, vă dorim pace, prosperitate și încredere în viitorul Republicii Moldova!