În data de 6 august, la IMSP Spitalul Clinic Bălți a avut loc instruirea “Diseminarea experienței în combaterea infecției cu COVID-19”, oganizată de către Fundația Medicală “Valeriu Ghereg”, în parteneriat cu Societatea Anesteziologie Reanimatologie si U.S.M.F. “Nicolae Testemițanu”. Proiectul este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA și este dedicat medicilor, asistenților medicali din serviciul anesteziologie și medicină urgentă din 10 spitale raionale, inclusiv 1 din Transnistria.

Sergiu Șandru, șeful Catedrei de anesteziologie și reanimatologie nr. 1 „Valeriu Ghereg”, directorul Clinicii de Anesteziologie și Reanimatologie de la  IMU, a specificat că scopul proiectului este de a transmite experiența vastă acumulată de către medicii din secțiile ATI de la Institutul de Medicină Urgentă și de la Spitalul Clinic Municipal nr. 1 „Gheorghe Paladi”.

În acest sens, specialiștii și-au împărtășit experiența în tratamentul pacienților infectați cu noul tip de coronavirus, în domenii precum: protecție personală, suport respirator la pacienți critici, intubare, traheostomie, resuscitare etc.

Este de apreciat efortul și parteneriatul eficient al organizatorilor în asigurarea unei instruiri profesioniste. Cu siguranță că rezultatul va avea un efect benefic pentru ridicarea calității serviciilor medicale oferite de IMSP Spitalul Clinic Bălți și va contribui la îmbunătățirea gradului de satisfacție a pacienților.

Administrația IMSP Spitalul Clinic Bălți aduce sincere mulțumiri și succese!!!!

Attachment