Comitetul sindical al IMSP Spitalul Clinic Bălți, în frunte cu doamna Aliona CALISTRU au fost mereu alături de colaborator
ii instituției noastre medicale pentru ai sprijini în munca grea pe care o au.

Pentru a demonstra că fiecare colaborator este important, au fost luate următoarele decizii:

  • Cu ocazia Zilei lucrătorului medical şi a farmacistului, din partea Comitetuli sindical și a membrilor au fost procurate diverse obiecte pentru îmbunătățirea calității și condițiilor de muncă a angajaților. Astfel, pentru birouri au fost achiziționate mai multe electrocasnice și obiecte de folosință.
  • Toți angajații IMSP Spitalul Clinic Bălți sunt asigurați cu apă potabilă.
  • Din resursele Comitetului Sindical au fost procurate 2000 de măști, pentru protejarea colaboratorilor.

Este de menționat că, Comitetul Sindical al instituției are mereu grijă de angajați și mereu este în discuții și negocieri cu administrația IMSP Spitalul Clinic Bălți.

La moment toți angajații antrenați în tratamentul pacienților infectati cu COVID – 19 primesc suplimentul de 100% adaos la salariu conform ordinului MS – 337 de lucrători medicali.

1271 lucrători medicali primesc indicatorii de performanță conform autoevaluarii din subdiviziuni.  A.Calistru a menționat, că “ În aceste timpuri dificile, este important să fim uniți și solidari. Este trist că unii colegi se lasă manipulați de unele persoane din exterior, care habar nu au ce înseamnă medicină. Colectivul nostru s-a format în decursul anilor și este un colectiv profesionist, unit și respectat. Dar dacă apar probleme, este important și normal de discutat și orice situație, cît de complicată nu ar fi este posibil de soluționat. Și să nu uităm, că suntem DOCTORI !!! Doar împreună cu eforturi comune vom putea îmbunătăți condițiile de muncă și asigura un statut social înalt al lucratorului medical,, a conchis d-na Calistru.