Cu ocazia Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului care se va sărbători în câteva zile, au fost planificate mai multe activităţi pentru personalul medical al IMSP Spitalul Clinic Bălți.

Din cauza situației epidemiologice legate de raspindire virusului COVID – 19, administrația instituției noastre medicale a decis să respecte regimul sanitar și să amâne sărbătoarea pentru ,,Vremuri mai bune”.

Totuși, o mică bucurie pentru colaboratorii medicali a fost organizată.

Cei mai buni din personalul medical superior, personalul medical inferior și personalul medical auxiliar au fost premiați cu diplome de merit,pentru activitate, rezultate excelente obtinute, răbdare și dăruire de sine.

La tradiționala ședință de dimineață, directorul Serghei ROTARI a mulțumit personalul prezent și a specificat că: “Rolul medicului în societate este vital, cu atât mai mult că sănătatea populației este o prioritate. Dumneavoastră sunteți cei care aduceți o rază de soare în viața pacientului. Dumneavoastră aduceți speranță spre un viitor frumos și luminat. Și anume, dumneavoastră sunteți îngerii care dau o mână de ajutor în clipele grele. Fie ca Jurământul lui Hippocrates să Vă fie mereu călăuză, izvor de bunătate și dăruire. Îmi exprim respectul şi recunoştinţa pentru toţi lucrătorii medicali din instituție și Vă doresc să fiţi mereu energici, răbdători și echilibrați, doar în așa mod toate greutățile vor fi învinse cu ușurință”.

Cu un mesaj de felicitare a venit și Președintele Comitetului Sindical, Aliona CALISTRU: “ Vă mulțumim pentru devotamentul de care dați dovadă în munca de fiecare zi, pentru zâmbetele și speranțele dăruite, pentru profesionalism și dedicație. Toți împreună facem o echipă. Profesia și meseria noastră presupune niște calități omenești mai alese, precum: compasiune, devotament, onestitate, respect pentru viața umană. Sincere urări de bine, sănătate, fericire și cât mai multe realizări frumoase”.

Este de menționat că, Ziua lucrătorului medical și a farmacistului este marcată în Republica Moldova, în a treia duminică a lunii iunie. Sărbătoarea a fost instituită prin Decret prezidențial în anul 1994 cu scopul de a aduce un omagiu reprezentanților comunității medicale din Republică și de a onora progresele din domeniul medical.