În luna iunie curent, administrația IMSP Spitalul Clinic Bălți, în frunte cu directorul Serghei ROTARI, în parteneriat cu rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie “Nicolae Testemițanu”, profesor universitar, dr. hab. șt. med. Emil CEBAN și catedra de Anesteziologie şi reanimatologie nr.2, desfășoară o serie de prelegeri pentru cursul la distanță cu tematica “Managementul bolnavului critic în UPU și ATI în condiţii de suprasolicitare”.

Potrivit domnului Victor COJOCARU, șeful catedrei de Anesteziologie şi reanimatologie nr.2, profesor universitar: “Anesteziologia – reanimatologia este o specializare medicală, care se ocupă de aspectele ştiinţifice şi practice ale pacientului în perioada perianestezică, pacientul critic, tratamentul durerii. Specialitatea noastra este una non-stop, de aceea Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie “Nicolae Testemițanu”, în parteneriat cu IMSP Spitalul Clinic Bălți organizează deja de câțiva ani cursurile de educație medicală continuă la distanță. Acest lucru este extrem de necesar pentru ca serviciul local să nu sufere.

În cadrul seminarelor discutăm împreună cu colegii cazurile complicate referitor la asistența medicală a bolnavului critic, care este plasat în terapie intensivă. Mulțumim administrației Spitalului Clinic Bălți, pentru că de fiecare dată ne crează toate condițiile pentru a putea lucra la cel mai înalt nivel”.

Șeful secției ATI, din cadrul IMSP Spitalul Clinic Bălți, Serghei PCELA, a specificat că “Medicii bălțeni au un interes sporit față de inovațiile în medicină. Cursurile la distanță sunt o oportunitate de a asimila materialul predat de profesorii din Chișinău, ceea ce este important și actual. Astăzi, mai mult ca niciodată, avem nevoie de susținere și ghidare în ceea ce facem”.

La curs au participat 18 medici, atât din cadrul secției de ATI, cît și din Departamentul UPU. La finalul cursului, participanții au susținut un examen teoretic și practic, după care au primit 100 de credite.

Este de apreciat efortul și parteneriatul eficient al organizatorilor în asigurarea unei instruiri profesioniste în condiții favorabile pentru formatori și colaboratori. Cu siguranță că rezultatul va avea un efect benefic pentru ridicarea calității serviciilor medicale oferite de IMSP Spitalul Clinic Bălți și va contribui la îmbunătățirea gradului de satisfacție a pacienților cu referire la aceste servicii.