Administrația Spitalului Clinic Bălți în numele domnului director Serghei ROTARI și a Președintelui Sindical al instituției, doamna Aliona CALISTRU vin cu un mesaj de felicitare pentru toate Asistentele Medicale care activează în cadrul instituției.

„Asistentele medicale reprezintă „coloana vertebrală” a sistemului medical, fiindcă pe ele se aşează activitatea medicală.

Mult stimate colaboratoare, fi ca întotdeauna să aveți  o colaborare bună cu medicii cu care activați, deoarece o colaborare şi o comunicare corectă înseamnă o mai multă eficacitate în ceea ce priveşte actul medical. Vă dorim  prosperitate, putere de muncă, realizări profesionale, mult curaj, entuziasm și desigur, sănătate!”, a menționat directorul Serghei ROTARI.

„Vă Mulțumim pentru munca pe care o faceți, respectul, răbdarea, devotamentul de care dați dovadă, grija, răbdarea și respectul pe care îl purtați întru folosul pacienților și pentru că vă dedicați viața acestei deosebite profesii!”, a conchis doamna Aliona CALISTRU.

Amintim că, începând cu anul 1994 în Republica Moldova la data de 12 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Nurselor, a celor care îndeplinesc serviciul cel mai important în îngrijirea pacienților.

Originea nursingului ca profesie a fost atribuită influenţei exercitate de Florence Nightingale, care a practicat-o în a doua jumătate a secolului XIX. Ea a fost cea care a demonstrat că îngrijirile nu trebuie să se bazeze numai pe milă şi caritate, ci furnizarea lor trebuie să se facă pe baza unei înţelegeri profunde a problemelor de sănătate şi boală, să devină obiectul gândirii.