Încă 10 mii de lei au fost oferiţi Spitalului Clinic din Bălţi pentru procurarea celor necesare în lupta cu pandemia. Banii au fost oferiţi de o familie de enoriaşi basarabeni stabiliţi în Canada, dar şi de clericii Episcopiei de Bălţi a Mitrolpoliei Basarabia. Alte zece mii de lei vor fi oferiţi spitalului din Glodeni, unde este un nou focar de coronavirus.

PreaSfinţitul ANTONIE, Episcop de Bălţi, Mitropolia Basarabiei: „În fata acestei molime suntem chemaţi să arătăm solidaritate ca împreună să învingem aceasta boală. Este de datoria noastră să fim aproape de medici si politişti, care sunt în prima linie”.

Absolvent al Universităţii de Medicină, Episcopul Antonie ştie ce înseamnă eforul depus de medici în aceste momente, pentru a salva vieţi.

PreaSfinţitul ANTONIE, Episcop de Bălţi, Mitropolia Basarabiei: „Chiar daca nu practic medicina, in suflet am ramas alaturi si ma stradui sa fiu solidar cu ei. Ei sunt eroii nostri. Poate aceasta pandemie este lasata pentru a descoperi cine sunt medicii si ce fac ei pentru noi”.

Pe lângă ajutorul financiar, Spitalele din Bălţi şi Glodeni au primit din partea Episcopiei şi fructe pentru personalul medical. Săptămâna trecută, clericii episcopiei de Bălţi a Mitropoliei Basarabia au mai donat Spitalului din Bălţi 25 de mii de lei şi 5 mii de lei Centrului de Sănătate Publică din municipiu.

Sursa – http://tvrmoldova.md/