Liderul PAS, Maia SANDU împreună cu deputata Doina GHERMAN și Consilierul Municipal Boris MARCOCI s-au întors la IMSP Spitalul Clinic Bălți.

În cadrul întâlnirii, Boris MARCOCI a donat 300 de combinezoane și viziere pentru medicii care luptă cu noul Coronavirus. Dumnealui a menționat că, “În aceste timpuri grele, sănătatea fiecăruia dintre noi contează. Voi continua să susțin acest spital, fiindcă siguranța atât a medicilor, cât  și a pacienților trebuie să fie prioritatea numărul 1 a întregii societăți. Doar solidari putem depăși aceste momente de criză”.

Totodată, doamna Maia Sandu, împreună cu doamna Doina Gherman, au dăruit instituției medicale un aparat de respirație artificială. Ventialtor extrem de necesar în lupta cu pantemia, deoarece ventilația mecanică reprezintă metoda prin care se asistă sau se înlocuiește respirația spontană. Se știe că una din complicațiile cauzate de COVID-19 afectează plămânii persoanei infectate și o face inaptă de a respira de sine stătător, iată de ce aceste ventilatoare sunt vital necesare în acordarea asistenței medicale acestor bolnavi.

Directorul IMSP Spitalul Clinic Bălți, Serghei ROTARI aduce sincere mulțumiri pentru sprijin și atenție. Doar împreună vom putea trece peste greutăți.

Vă mulțumim și Vă dorim realizări frumoase în viitor!!!!