În adresa IMSP Spitalul Clinic Bălți a fost expediat un material publicat de către portalul http://bloknot-moldova.md, cităm titlul „Круги медицинского ада в Бельцах – и зачем тогда платить страховку?!”

După o investigație internă am realizat că materialul publicat este o calomnie și are menirea să ducă oamenii în eroare. Accesând profilul de facebook a doamnei care a avut situația neplăcută, putem ușor afla că totul s-a întâmplat la Policlinica Nr. 12 din sectorul Râșcani, din Chișinău.

Cităm:

„Министру Министерства здравоохранения, труда и социальной защиты РМ госпоже Але Немеренко.
ОБРАЩЕНИЕ
Я, Пушняк Галина (Galina Pușneac), обращаюсь к Вам за помощью.

Я заметила на собственном опыте общения с медицинскими учреждениями следующие факты, вызывающие беспокойство, недоумение, и, как следствие, гнев.

Первый факт.
Это странный порядок работы, например, центра семейных врачей №12, что на Рышкановке, и к которому я отношусь по месту жительства.
В доказательство я приведу случай, произошедший со мной на этой неделе, то есть в понедельник-вторник 28.10-29.10.2019 и описанный мною в соцсетях, так как возмущению не было предела.”

Continuarea plângerii poate fi citită în link https://www.facebook.com/galina.push/posts/2558442564222944

Cu siguranță că și autorul articolului putea să se informeze și să prezinte informația corect, ceea ce ține de obligațiunea nemijlocită a unui jurnalist. Din păcate nu este pentru prima dată când suntem expuși unor provocări și scandaluri și tindem să credem că se face cu bună știință. Amintim că scopul comun, atât al colaboratorilor spitalului cât și al beneficiarilor, este de a îmbunătăți serviciile de asistență medicală oferite și suntem mereu pregătiți de a interveni în caz de identificare a unor nereguli, dar provocările de acest gen ne împiedică doar. Rugăm respectuos reprezentanții media să se asigure că faptele sunt veridice înainte de a le prezenta, iar cetățenilor le recomandăm să se informeze din surse sigure și NU de tipul www.bloknot-moldova.md