Cu referire la materialul video postat de Nicolae Diaciuc pe pagina sa de Facebook pe data de 29 august 2019, Administrația IMSP Spitalul Clinic Bălți vine cu următoarele precizări:

• Se confirmă faptul că imaginile din materialul video sunt făcute într-un salon din secția de Reabilitare primară și medicină fizică.
• În cadrul spitalului procedurile de dezinsecție se fac la fiecare 2 săptămâni în toate saloanele și departamentele instituției medicale, sau de fiecare dată când apar focare.
• Pentru distrugerea focarelor se utilizează dispozitivul Nocospray, un aparat electric de nebulizare cu capacitate înaltă care folosește ca dezinfectant Nocolyse recomandat de producător.
• Există un grafic strict conform căruia colaboratorii medicali întreprind toate procedurile de curățenie și sterilizare, așa cum sănătatea pacienților este o prioritate pentru instituția noastră.
• Este de menționat faptul că apariția insectelor poate fi explicată și prin infiltrarea lor in obiectele aduse de pacienți de acasă. Aici pot fi menționați nu doar gândacii de bucătărie, dar și alte insecte, care necesită prelucrări intense.

Incidentul dat este o sesizare pentru noi, ca urmare se vor întreprinde măsuri pentru a înlătura încălcarea:
1. Se va revedea graficul procedurilor de dezinfectare și la necesitate se va recurge la realizarea lor mai frecvent.
2. Se va monitoriza riguros modul de realizare a procedurilor de dezinfectare.

Stimați pacienți și vizitatori ai IMSP Spitalul Clinic Bălți, Instituția vine cu scuze în fața bolnavilor și a rudelor pentru incomodități și cu asigurarea că ele vor fi înlăturate în scurt timp.