Un incendiu de proporții a izbucnit în incinta Departamentului de Pediatrie din cadrul IMSP Spitalul Clinic Bălți în data de 23 iulie, curent. Flăcările au cuprins mai multe încăperi de la etajele superioare, cu pericol de propagare.

Acesta a fost scenariul unei simulări efectuate la inițiativa conducerii spitalului cu scopul verificării capacităţilor de intervenţie în diverse situații de risc, gradul de pregătire a personalului medical și colaborarea internă dintre cei implicați în proces.

La solicitarea intervenţiei prin serviciul 112 pompierii au intervenit rapid şi au reuşit evacuarea pacienţilor, dar şi a angajaţilor spitalului, care riscau să fie intoxicați cu produsele de ardere.

Salvatorii au folosit şi o autoscară pentru a evacua mai mulţi copii de la etajele superioare inundate cu fum dens. În urma intervenţiei prompte o persoană a fost salvată din foc de la etajul trei, fiind predată  pentru  îngrijiri medicale Serviciului de Medicină Urgentă. Datorită intervenţiei rapide ai colaboratorilor spitalului și a angajaţilor IGSU, incendiul a fost lichidat în cel mai scurt timp. La faţa locului au fost antrenaţi 32 de salvatori şi 6 unităţi de tehnică specială.

Administrația IMSP Spitalul Clinic Bălți aduce mulțumiri tuturor persoanelor implicate, în special micilor pacienți din secția chirurgie, care au fost înțelegători în desfășurarea exercițiului.