Cu ocazia Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului care se va sărbători în câteva zile, administrația IMSP Spitalul Clinic Bălți în frunte cu Serghei ROTARI și Comitetul Sindical în frunte cu doamna Aliona Calistru au organizat în data de 12 iunie, curent, o adevărată sărbătoare pentru cei ce stau la straja sănătății 24 din 24 de ore.

Eveniment  a început cu evoluția ansamblului folcloric Doinița, conducător artistic Angelica FURTUNA – TABURCEANU. Grupul artistic a creat un adevărat spectacol și i-a făcut pe colaboratori să danseze și chiar să cânte.

La inaugurarea evenimentului au participat Directorul IMSP Spitalul Clinic Bălți, Serghei ROTARI, Șeful Serviciului Sănătate al Primăriei mun. Bălți, Feodora Rodiucova, Președintele Comitetului Sindical, Aliona Calistru și Președintele Consiliului mun. Bălți al Federației Sindicale “Sănătatea”, Stella Gorea. Fiecare din cei prezenți au avut de spus câte un cuvânt cald și o urare de bine personalului medical.

“Felicit cu mare drag întreaga echip pe care o conduc, cu ocazia frumoasei Zile A Lucrătorului Medical și Farmacistului. Adresez urări de bine, prosperitate, mari realizări pe tărâm profesional și personal. Cele mai frumoase gânduri, urări de sănătate și mari împliniriFie ca lumina harului să vă însoțească mereu și pretutindeni. Credeți mereu în visele voastre și continuați să mergeți pe calea succesului”, a menționat domnul Serghei ROTARI.

Șeful Serviciului Sănătate al Primăriei mun. Bălți, Feodora Rodiucova a specificat că “Ziua lucrătorului medical și a farmacistului este o sărbătoare specială, ce are conotație de a recunoaște rolul vital al lucrătorului medical. Dragi lucrători din sistemul sănătății și stimați colegi, Vă doresc să păstrați devotamentul profesiei, perseverență și ardoare în acordarea serviciilor medicale de calitate, empatie și căldură omenească!

Cu un mesaj de felicitare a venit și Președintele Comitetului Sindical, Aliona Calistru: “Am deosebită onoare de a adresa personalului medical din instituție, sincere urări de bine, sănătate, fericire și cât mai multe realizări frumoase. Toți împreună facem o echipă. Profesia și meseria noastră presupune niște calități omenești mai alese, precum: compasiune, devotament, onestitate, respect pentru viața umană. Cu prilejul acestei frumoase sărbători, Vă doresc să obțineți în viitor multe succese deosebite, să aveți multă forță pentru a răspunde la orice provocare cu promptitudine și maximă eficiență, noi realizări în activitatea profesională și personală”.

“Cu prilejul acestei frumoase zile, aș dori să mulțumesc tuturor colegilor, pentru munca depusă ș devotamentul față de profesia pe care au îmbrățișat-o. Vă urez sănătate, să primiți satisfacție de la eforturile depuse, să vă aflați într-o armonie fizică și spirituală perfectă alături de cei dragi, dând dovadă și în continuare de profesionalism, inițiativă, principialitate și noblețe”, a menționat doamna Stella Gorea, Președintele Consiliului mun. Bălți al Federației Sindicale “Sănătatea”.

Manifestarea a culminat cu cel mai așteptat moment al acestei Zile, și anume, înmânarea diplomelor pentru cei mai buni din cei buni pentru activitate și rezultate excelente în muncă. Este de menționat că, directorul instituției a fost premiat de către Serviciul Sănătate al Primăriei mun. Bălți, în comun cu Consiliul mun. Bălți al Federației Sindicale “Sănătatea” pentru succesele pe care le-a obținut, pentru tăria de caracter de care dă dovadă și pentru dragostea lui față de spitalul în care își exercită activitatea.

Este de menționat că, Ziua lucrătorului medical și a farmacistului este marcată în Republica Moldova, în a treia duminică a lunii iunie. Sărbătoarea a fost instituită prin decret prezidențial în anul 1994 cu scopul de a aduce un omagiu reprezentanților comunității medicale din Republică și de a onora progresele din domeniu.