În fiecare an la data de 14 iunie se celebrează în întreaga lume Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, prilej pentru a crește gradul de conștientizare asupra necesității condițiilor de siguranță în donarea de sânge.

A devenit deja o tradiție ca în fiecare an colaboratorii IMSP Spitalul Clinic Bălți să participe la campania națională de donare de sânge, prin care promovează spiritul de voluntariat în donarea de sânge și creșterea numărului donatorilor de sânge voluntari și sistematici.

Medicul chirurg, Vitalie CUȘMIR, a menționat că, „Sângele este singurul medicament din lume care nu se găseste în farmacii. Zilnic, mii de pacienţi au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supravieţui. Cu toate acestea, de cele mai multe ori mulți se gândesc să doneze sânge doar atunci când cineva drag are nevoie sau când aud  despre o situație limită. De fapt, nevoia de sânge este una constantă. Produsele sanguine pot fi stocate un număr limitat de zile şi, mai mult, bolnavii cu afecţiuni grave şi imunitate scăzută au nevoie de sânge de la donatori fideli (cei care donează de cel puţin 2 ori pe an)”.

Astfel, toți doritorii sunt îndemnați să doneze sânge în data de 14 iunie, între orele 8.00 – 15.00 la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, subdiviziunea din municipiul Bălți.

Prin o singură donare de sânge donați doar 13% din sângele Dvs dăruind 100% viață la cel puțin 3 oameni! Nu fiți indiferenți! Donați sânge! Dăruiți viață!