Astăzi se împlinesc 130 de ani de la trecerea în neființă marelui poet Mihai Eminescu. Cu acest ptilej, în semn de recunoștință câțiva angajați ai IMSP Spitalul Clinic Bălți au depus flori la bustul geniului amplasat pe Aleea Clasicilor Culturii Naționale din centrul orașului.

Aliona CALISTRU, Președintele Comitetului Sindical, a menționat că, “Astăzi, în mireasma florilor de tei, îl comemorăm pe Mihai Eminescu. S-au scurs 130 de ani din 15 iunie 1889, când, la doar 39 de ani, Luceafărul poeziei noastre trecea în eternitate. În ziua morții marelui poet, cinstim, de fapt, nemurirea lui.

Deși viața i-a fost zbuciumată și atât de scurtă, Poetul a lăsat în urmă un tezaur cultural de valoare imens pe care îl vom păstra și transmite urmașilor noștri. Opera eminesciană, una inestimabilă, rămâne o sursă inepuizabilă de inspirație pentru toți noi – cititorii și admiratorii săi”.

Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850 la Ipoteşti sau Botoşani. A activat sporadic ca director al Bibliotecii Centrale din Iaşi, revizor şcolar, apoi împreună cu I. Slavici şi I. L. Caragiale a fost redactor la ziarul „Timpul” de la Bucureşti.

Printre operele de vază se numără “De-aș avea”, “O călărire în zori”, “Din străinătate”, “Înger și demon”, “Floare albastră”, dar şi altele. S-a stins din viaţă la 15 iunie 1889, la Bucureşti.