Boala mâinilor murdare nu reprezintă doar un mit, în realitate aproximativ 30-40% din bolile transmise prin mâinile murdare stau la bazabolilor din copilărie. Mâinile copiilor ajung în contact direct cu diverși viruși, boli, o lume invizibilă care ne poate îmbolnăvi, în lipsa unei igiene corespunzătoare.

Ala CONDREA, șef  Departament UPU din cadrul IMSP Spitalul Clinic Bălți, a menționat că, igiena la copil trebuie să constituie o prioritate. Copiii mici sunt foarte vulnerabili la diverși agenți infecțioși și pot ușor contracta o boală. De aceea, o atenție deosebită trebuie acordată igienei mâinilor.

Când este vorba despre microbi, nimic nu îi împrăștie mai repede decât mâinile noastre. Evidențiați importanța spălatului pe mâini pentru toată familia – în special pentru copiii care  consideră că nu e greșit să strănute în mâini și apoi să ia prăjituri din borcan.

Mâinile ar trebui spălate:

  • Înainte de fiecare masă sau gustare
  • După ce intrați în casă
  • După ce mergeți la baie
  • După ce vă jucați cu animalul familiei
  • După ce strănutați sau vă suflați nasul

“Uitați de dezinfecantele de mâini și toate acele săpunuri. Un simplu spălat pe mâini cu un săpun și apă caldă este mai mult decât de ajuns. Mâinile trebuie frecate și clătite bine cel puțin 15 secunde, apoi șterse bine cu un prosop curat și uscat. Prosoapele de hârtie sunt cele mai indicate, așa că plasați chiar astăzi o rolă în baie” a mai specificat doamna doctor.