Administrația Spitalului Clinic Bălți vine cu un mesaj de felicitare pentru toate Asistentele Medicale care activează în cadrul institutiei.

Mult stimate colege, vă aducem sincere Mulțumiri pentru munca pe care o faceți, respectul, răbdarea, devotamentul de care dați dovadă, grija, răbdarea și respectul pe care îl purtați întru folosul pacienților și pentru că vă dedicația viața acestei deosebite profesii!

Vă dorim  prosperitate, putere de muncă, realizări profesionale, mult curaj, entuziasm și desigur, sănătate!

Este de menționat că, incepând cu anul 1994 în Republica Moldova la data de 12 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Nurselor, a celor care îndeplinesc serviciul cel mai important în îngrijirea pacienților.

Originea nursingului ca profesie a fost atribuită influenţei exercitate de Florence Nightingale, care a practicat-o în a doua jumătate a secolului XIX. Ea a fost cea care a demonstrat că îngrijirile nu trebuie să se bazeze numai pe milă şi caritate, ci furnizarea lor trebuie să se facă pe baza unei înţelegeri profunde a problemelor de sănătate şi boală, să devină obiectul gândirii.