Sărbătoare frumoasă pentru toate asistentele medicale din cadrul IMSP Spitalul Clinic Bălți, căci astăzi, a avut loc conferinţa solemnă dedicată Zilei Internaţionale a Nurselor (sărbătorită în toată lumea la 12 mai). Genericul activităţii din acest an a fost: “Nursele – o voce de lider: servicii medicale pentru toți”,  ceea ce subliniază faptul că asistentele medicale în fiecare zi au grijă de sănătatea tuturor, în cele mai dificile circumstanțe, cu resurse limitate pentru a oferi asistență medicală persoanelor care necesită cel mai mult.

Deja a devenit o tradiție ca în fiecare an, evenimentul să înceapă cu intonarea Imnului Asistentelor Medicale din Republica Moldova și o inovaţie a fost că pe tot parcursul melodiei    s-au derulat imagini din viaţa şi activitatea asistentelor medicale.

Prezent la festivitate, Vicedirectorul Anatolie GHERGHILIGIU, a venit cu un mesaj frumos de felicitare, mulțumindu-le pentru dăruire, profesionalism și dragoste de ceea ce fac.

“Mulțumesc pentru zâmbetele și speranțele dăruite pacienților, pentru profesionalism și dedicație. Sunteți cele care stați la straja sănătății pentru ca să avem o societate și un viitor sănătos.Vă doresc să fiţi mereu pline de energie, răbdare, îndrăzneală, echilibru şi perseverență. Dificultățile ce vor apărea în cale să le depăşiţi mereu cu tărie şi încredere. Să aveți multe succese în realizarea tuturor planurilor, multă sănătate, să Vă bucurați mereu de respectul colegilor, de recunoștința pacienților, de pacea și liniștea din familiile D-voastră” a spus Dumnealui.

Cuvinte calde și urări de bine au venit și din partea doamnei Tamara DEDIU, asistentă superioară în cadrul instituției : “Profesia pe care ați ales-o este pe bună dreptate considerată una din cele mai nobile din lume, dar şi una de o responsabilitate inegalabilă. Lucrătorii medicali din cadrul IMSP Spitalul Clinic Bălți îşi onorează funcţiile de serviciu la cel mai înalt nivel de măiestrie profesională, muncind cu jertfire de sine, deseori în afara orelor de program, ghidându-se în activitatea de zi cu zi, de obligaţia supremă fixată în ,,Jurământul lui Hippocrate”. Vă felicit stimate colege, doar împreună vom crea lucruri mărețe”.

După discursul solemn, doamna DEDIU a înmânat diplome Nurselor pentru performanţele deosebite obţinute în prestarea serviciilor de asistenţă medicală.

Este de menționat că, în spitalul nostru activează 564 de asistente medicale și 41 moașe. Pe parcursul zilei de muncă, fiecare asistent medical demonstrează respect, demnitate umană, altruism, integritate și profesionalism în lucrul pe care îl face.