Natura i-a încredinţat femeiei cel mai important rol – de a fi mamă, de a da viaţă urmaşilor. În perioada de așteptare a acestui eveniment important, ea devine extrem de vulnerabilă, are un psihic fragil, e suspicioasă. În special, starea dată e caracteristică celor care urmează să nască pentru prima dată. Retrăirile, nervozitatea, neliniştea, nesiguranța – sunt stări tipice pentru tinerele mămici. Un bun remediu pentru a depăşi fobiile sunt cursurile pentru gravide.

Astfel de cursuri sunt organizate și la Departamentul Perinatologic din cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal Bălți. Aici viitoarele mămici învață cum să se comporte corect în cele nouă luni de sarcină, în timpul travaliului, cum va simți că nașterea a început, cum să se comporte în timpul acestui proces uimitor astfel ca și mamei și micuțului să le fie confortabil, cum să îngrijească de nou-născut, despre calitatea de a deveni părinți, precum și despre transformările  survenite în timpul gravidității, pentru că acestea  reprezintă o experiență fericită în viața cuplului de părinți.

Femeile spun că astfel de cursuri sunt necesare și foarte interesante, chiar dacă sunt la a 2-a sau a 3-a naștere învață lucruri noi și folositoare pentru ele.

sursa video – www.facebook.com/tvnmoldova