,,Sunt iarbă. Mai simplu nu pot fi” – aşa se definea poetul Grigore Vieru, maestru al cuvântului, iubitor de plai, de limbă şi de neam. A iubit poporul român până la lacrimi şi şi-a consacrat întreaga sa viaţă copiilor, îndrăgostiţilor, maturilor, lăsându-ne o operă monumentală, de o muzicalitate şi-o frumuseţe rară.

Avea să împlinească 84 de ani, astăzi. Cu această ocazie angajați ai IMSP Spitalul Clinic Bălți împreună cu doamna Aliona CALISTRU, Președintele Comitetului Sindical au participat la manifestarea culturală consacrată nașterii marelui poet al neamului.

Doamna Aliona CALISTRU, a menționat că, toți cei care l-au cunoscut pe Grigore Vieru trebuie să-i sărbătorească ziua de naștere, pentru că acesta a fost poetul bunătății, al cumsecădeniei și sincerității. „El a cântat într-un vers inconfundabil dragostea și femeia, el este un poet unic al maternității, este poetul meditației și al melancoliei, al bucuriei și durerii. A rămas în inimile cititorilor ca cel mai iubit poet, care a fost capabil să le cucerească inimile cu cele mai simple versuri, precum „Iarba”, „Frunza”, „Dorul”. A fost poetul unei mari conștiințe naționale românești sau poetul dorului de țara–mamă. Chiar dacă astăzi nu mai poate scrie, poetul continuă să miște conștiințe și inimi din spațiul românesc, acele inimi care îi vor citi cu respect și conștiință opera”.

Amintim că, Grigore Vieru s-a născut pe 14 februarie 1935, în satul Pererâta, în familia lui Pavel şi Eudochia Vieru.