Până la o anumită vârstă sau situație de viață, oamenii dau dovadă de un interes scăzut față de medici și spitale. Și atunci când au nevoie brusc de o consultație la medic încep a căuta disperați ajutor.

Conform prevederilor reglementare, fiecare cetățean al Republicii Moldova trebuie să fie ”atribuit” unei anumite instituții medicale teritoriale și unui medic de familie concret. De regulă, oamenii sunt repartizaţi la policlinici după locul de trai. Medicul de familie este, de asemenea, selectat în funcție de adresa dumneavoastră.

Cu orice întrebare și problemă de sănătate se recomandă să vă adresați mai întâi la acesta. După consultație, medicul de familie vă poate face îndreptare către alt specialist din cadrul Centrului Consultativ pentru investigații ulterioare.

Administrația IMSP Spitalul Clinic Bălți, vine cu o doleanță către toți pacienții care doresc să beneficieze de consultațiile specialiștilor. Rugăm respectuos să fiţi înțelegători atunci când programarea la medic vi se propune peste cîteva zile sau chiar săptămâni. Acest lucru este motivat prin lipsa de cadre medicale de profil.

În caz că aveți nevoie de asistență medicală urgentă vă  putem  redirecţiona  la secția UPU (Unitate primire urgențe)  unde vi se va acorda ajutor medical.

Aveți grijă de sănătatea DVS și adresaţi-vă din timp la medic!!!!Cea mai bună profilaxie a bolii este prevenirea ei!!!