„Medicul este, în acelaşi timp, un savant care iubeşte din tot sufletul ştiinţa medicală, adică ştiinţa omului; o fiinţă care se jertfeşte pentru alţii, până la moarte şi, în sfârşit, un învăţător al omenirii sau, mai bine zis, un apostol al moralei”.
Dr. Nicolae Paulescu

 

Stimați colegi!!!!

An de an, în a treia duminică a lunii iunie, în Republica Moldova se sărbătoreşte Ziua lucrătorului medical și a farmacistului.

Meseria de medic este una dintre cele mai vechi din lume. Fie că i s-a spus doctor, vraci, vindecător sau doftor, medicul, totuși, a fost și a rămas o persoană importantă în viața societății, fiind printre cei mai respectați oameni ai comunității.

Această profesie este pe bună dreptate considerată una din cele mai nobile din lume, dar şi una de o responsabilitate inegalabilă. Majoritatea absolută a lucrătorilor medicali îşi onorează funcţiile de serviciu la un înalt nivel de măiestrie profesională, muncind cu jertfire de sine, deseori în afara orelor de program, ghidându-se în activitatea de zi cu zi, de obligaţia supremă fixată în ,,Jurământul lui Hippocrate”.

Cu prilejul zilei profesionale, Vin cu mulțumiri pentru devotamentul și munca pe care o depuneți zi de zi prin furnizarea de servicii medicale excelente tuturor oamenilor care au încredere în voi şi în sfaturile D-voastră!

Mulțumesc pentru zâmbetele și speranțele dăruite pacienților, pentru profesionalism și dedicație. Sunteți cei care stați mereu la straja sănătății pentru ca să avem o societate și un viitor sănătos.

Vă doresc să fiţi mereu plini de energie, răbdare, îndrăzneală, echilibru şi perseverență. Dificultățile ce vor apărea în cale să le depăşiţi mereu cu tărie şi încredere. Să aveți multe succese în realizarea tuturor planurilor, multă sănătate, să Vă bucurați mereu de respectul colegilor, de recunoștința pacienților, de pacea și liniștea din familiile D-voastră.

Cu stimă și deosebit respect, 

Director IMSP Spitalul Clinic Municipal Bălți, Serghei ROTARI