La data de 5 Mai, se sărbătorește Ziua Internațională a Moașelor, această zi a fost propusă pentru prima dată de Confederația Internațională a Moașelor în 1987, la Conferinta Moașelor din Olanda. Începând cu anul 1991, această zi este celebrată în fiecare an de către moașele din peste 50 de țări ale lumii.

Profesia de Moașă este una foarte importantă și responsabilă. Moașele oferă îngrijire, asistenţă şi consiliere necesară la naştere atât femeii, cât şi copilașilor. Aceastea sînt instruite să reacționeze prompt la orice complicații apărute la mamă și la nou –născut şi cunoaşte măsurile de urgenţă necesare ce trebuie practicate până la venirea specialiştilor pentru astfel de situaţii.

Cu acest frumos prilej, administrația Spitalului Clinic Municipal Bălți urează moașelor cât mai multă sănătate, răbdare, succes și putere. Vă mulțumim pentru dedicarea cu care vă exercitați profesia, pentru dragostea ce o împărțiți mamelor și nou – născuților și pentru că munciți în scopul creării serviciilor medicale de cea mai bună calitate.