Spitalul Clinic Municipal din Bălți este apreciat de către pacienții spitalizați cu calificativul de 7,65 puncte din maxim 10 la capitolul calitatea serviciilor medicale prestate, ceea ce înseamnă că bolnavii au destulă încredere atât în instituția unde se tratează, cât și în personalul medical.

Satisfacția pacienților cu privire la calitatea serviciilor medicale este unul dintre indicatorii importanți care arată performanța reală a unui spital. Astfel, pentru a constata gradul de încredere față de instituție, a fost desfășurat un sondaj de opinie. Acesta s-a petrecut în baza ordinului pe spital Nr 79.din 26.03 2018  conform formularului aprobat de MS MPS  cu suportul  studenților de la Colegiul de Medicină mun. Bălți.

Evaluați au fost 499 pacienți din cei 618 spitalizați în zilele chestionării, ce constituie 80,7%. Conform rezultatelor, aceștia sunt mulțumiți atât de calitatea serviciilor medicale, condițiile din spital, dar și de atitudinea personalului medical.

Potrivit pacienților chestionați, în cadrul IMSP SCM Bălți ei sunt tratați cu bunăvoință de către întregul personal. Nivelul de bunăvoință a fost apreciat până la maximum 5 puncte. Astfel, rata este de 88,98 % la medici, 85,77% la asistentele medicale și 78,5% la infirmiere.

Pe parcursul spitalizării, bolnavii sunt încurajați să participe la starea lor de bine, la procesul de diagnostic și de tratament. Potrivit respondenților, nivelul de informare privind intervențiile medicale / procedurile medicale pe care le-au efectuat în incinta IMSP SCM Bălți a fost de 78,16% .

La Capitolul „Gradul de apreciere a condițiilor de spitalizare”  Cazare –  pacienții au dat calificative de Foarte bine – 23,25%, Bine – 48,5%  și 21,04% – Satisfăcător. Ceea ce ține de Curățenie – Foarte bine – 23,85%, Bine – 48,5% și Satisfăcător – 19,44%. Alimentație – Foarte bine – 21,84%, Bine – 41,48% și Satisfăcător – 25,45%.

81,19% dintre pacienții au anunțat că ar reveni în spitalul din Bălți pentru a se trata.