În secția de sterilizare și dezinfectare a Spitalului Clinic Municipal Bălți au început lucrarile de reparație, unde ulterior vor fi montate noile autoclava.

Potrivit directorului instituției medicale echipamentul vechi de peste 40 de ani nu garanta un act medical adaptat necesităților. Acest lucru punea în pericol nu doar sănătatea pacienților, dar și a personalului medical.De ani buni secția nu a beneficia de investiții.De ani buni angajații foloseau autoclave pentru sterilizare de generație foarte veche.

După reparație instrumentele folosite vor ajung în prima cameră, unde ele vor fi sortate şi puse în maşinile speciale de spălat. Aşa instrumentele murdare nu se vor încrucişa niciodată cu cele curate. În cea de a doua cameră fiecare instrument este verificat cu atenţie. La final, trusele vor fi introduse în autoclavele cu aburi sub presiune. Acest proces de sterilizarea finală va distruge orice bacterie. Pentru lucrările de reparație a secției de sterilizare și dezinfectare instituția va cheltui 238 de mii de lei.