Administrația instituției medicale a decis să instaleze camere de supraveghere în spital. Montarea camerelor e imperios necesară, susține directorul instituției.

În spital se află în permanență un număr mare de oameni, fapt  sporește gradul de risc al apariției unor accidente și situații excepționale. Sistemul de supraveghere video este o modalitate eficientă de asiguare a securității pacienților, personalului medical și a vizitatorilor. Camerele video în spital vor fi montate pe holuri.

Acest lucru va împiedică furturile în interiorul spitalului. Mai mult, prezența acestora crește disciplina personalului, întrucât imaginile video pot fi analizate în orice moment.Instalarea camerelor va reduce substanțial posibilitatea pătrunderii străinilor în sălile în care se păstrează medicamentele. În orice spital există echipamente  de diagnosticare și pentru terapie moderne. Camerele video oferă posibilitatea protejării acestora. Acest material video poate fi analizat în cazul apariției unei defecțiuni, pentru a exclude factorul uman.

Totodată camere de supraveghere se vor monta la intrarea în spital, lângă registratură. Acest lucru va permite vizualizarea tuturor vizitatorilor, a obiectelor lăsate lângă registratură, sau secția de internare.Administrația instituției garantează, însă, respectarea anonimatului pacienților. Imaginile vor fi folosite doar pentru uz intern.