Consiliul Municipal Bălți a alocat pentru anul viitor 1,2 milioane de lei Spitalului Clinic Municipal. Banii vor fi utilizați pentru efectuarea lucrărilor de reparație capitale.

Potrivit directorului instituției medicale, Serghei Rotari majoritatea banilor vor fi cheltuiți pentru crearea condițiilor hoteliere pentru Centrul Perenatologic, care va fi transferat din centrul orașului în incinta spitalului. În acest sens instituția va cheltui 7 milioane de lei, astfel în cât odată cu aceste schimbări atât mamele cât și bebelușii să beneficieze de servicii medicale calitative.

Totodată și condițiile hoteliere vor fi mult mai bune, cu blocuri sanitare noi și utilaj modern. În maternitatea din Bălţi se nasc anual peste 3.500 de copii. Directorul spitalului susține că lucrările de renovare a blocului nou unde urmează să fie transferat centrul perinatologic se vor începe în prima jumătate a anului 2018. Iar spre finele anului maternitatea va fi transferată din centrul orașului în blocul central al Spitalului Clinic Municipal Bălți.

Acest lucru va oferi condiții mai bune lăuzelor  și medicilor, și va micșora considerabil cheltuielile instituției medicale.